INLOCK Roadmap: a végtelenbe és tovább!

Csaba Csabai
5 min readJan 13, 2021

Magunk mögött hagytuk a 2020-as évet és ezzel együtt az INLOCK mint startup korai szárnypróbálgatásait is. Stabil szolgáltatást nyújtunk, amit ügyfelek ezrei használnak folyamatosan. Az idei év az első az INLOCK projekt történelmében, amit nem úgy kezdünk, hogy minden korábbi eredményünket ki akarjuk dobni az ablakon és nulláról akarjuk újraépíteni az egész rendszert. Megérett és stabillá vált a szolgáltatásunk. Itt az ideje, hogy előre tekintsünk és nagyot álmodjunk! Mi várható az elkövetkezendő bő másfél-két évben?

Aki csak rövid kivonatra vágyik, azoknak a lényeg címszavakban:

 • Retail fókusz: Badge rendszer és platformon belüli swap funkció!
 • Alszámlák bevezetése, számos speciális lehetőséggel, úgy mint: időzár, időkapszula vagy éppen magasabb kamat elérése fix időtartamra történő zárolások esetén.
 • A jelenlegi webes frontend nyugdíjazása és egy teljesen új és modern felületre történő átállás, követve a mobil alkalmazást!
 • Biztonság fókusz: időzár funkciók, illetve a meglévő support beavatkozást igénylő biztonsági funkciók önkiszolgáló módba kapcsolása. Pl: email cím váltás, 2fa reset, mobilszámcsere, lejárt dokumentumok pótlása, stb.
 • Az ILK ökoszisztéma tovább orientálása a jelenlegi tagsági modell felé. Újabb kedvezmények és lehetőségek az ILK token tulajdonosoknak.
 • A kölcsön funkció tovább egyszerűsítése és a ∅fee modell bevezetése.
 • White label program továbbfejlesztése és az első nagyobb partnerek bejelentése.
 • Retail API support
 • Napi operáció fókusz: Számtalan motorház alatti fejlesztés vár ránk, hogy képesek legyünk tízszer vagy akár százszor ennyi ügyfelet is kiszolgálni akár nagyon gyors növekedés esetén is.
 • INLOCK Prime program továbbfejlesztése.

Nem semmi tervek… és ezek csak azok a tételek, amik már meg vannak tervezve legalább koncepció szinten és be is vannak priorizálva. Ezek mellett számos kutatási projektünk fut, aminek a kifutásától függően olyan funkciókkal is bővülhetünk akár még ebben a roadmap ciklusban mint: belső payment rendszer, belső átvezetések ügyfelek között, fiat gateway, fiat pénz kölcsönök vagy éppen a nem kripto alapú fedezetbevonás lehetősége. De ezen fejlesztések mindegyike jelenleg nagyon korai tervezési fázisban áll. Mondhatni ezek lennének a koktélcseresznyék az amúgy is púposra tömött tejszínhab hegyen.

Kérdések merültek fel az egyes tételekkel kapcsolatban? Néhány esetben már válaszokkal is tudunk szolgálni!

Badge rendszer

Az INLOCK elmúlt egy évének kétségtelenül legjobb döntése az volt, hogy bevezettük a fix sávos ILK tagsági modellt és az ehhez kapcsolódó extra kamatjóváírásokat. Ez a fejlesztés sokban segített az ILK token ökoszisztéma stabilizálásában. Itt az ideje, hogy az ILK token birtokosok hűségét is elkezdjük jutalmazni.

Ennek eszköze lesz a badge rendszer, melyben ügyfeleink havonta arany, ezüst és bronz érmeket tudnak gyűjteni. Az egyes kategóriák pontosan ugyanúgy kezelődnek, mint a kamatozó tárca kamat kategóriái. Ha az ügyfélnek van pl 150 ezer ILK tokenje, akkor ezért minden hónapban jár neki 1 darab 100 ezer ILK-s badge (ezüst) és 2 darab 25 ezer ILK-s badge (bronz).

Viszont ha mondjuk rendelkezik 1.250.000 ILK-val, akkor ezért 1 darab arany, 2 darab ezüst és 2 darab bronz badge jár neki.

Hogy mire jó a badge? A badge limitált időre (1 hónap) nyújtja ugyanazokat az előnyöket a felhasználónak, mint ami ugyanennyi mennyiségű ILK tokenért járna. Tehát ha az ügyfél megvásárolt 100 ezer ILK-t azért, hogy megkapja a 12%-os kamatbónuszt, akkor ezért neki tovább 1 ezüst badge fog járni, amit át tud adni egy barátjának, ismerősének, aki az aktiválását követően egy hónapig szintén évlezheti a 12%-os kamatot anélkül, hogy meg kéne vennie az ehhez szükséges mennyiségű ILK-t.

A badgek szabadon átruházhatók, átadhatók, sőt egyedi lehívó kód is gyártható minden egyes badgehez, így elég csak a kódot átküldeni… vagy akár publikálni és aki kapja marja!

A Badge rendszer legfontosabb célja, hogy segítse az új belépők első szárnypróbálkozásait és anélkül nyújtson sikerélmény, hogy ehhez az ügyfélnek jelentősebben el kellene köteleződnie. Szintén fontos eszköze lesz a Pioneer Programnak is, hiszen így a meghívók mellé akár egyből lehet badgeket is mellékelni ezáltal hatékonyabban építeni a saját hálózatunkat!

Swap!

Folyamatosan elemezzük ügyfeleink igényeit, szokásaitmelyek alapján látjuk, hogy az INLOCK platform igen sok aktív trader számára is csábító. Olyan traderekről beszélhetünk itt, akik napi szinten kényszerülnek ki- és beutalgatni csak azért, hogy külső platformokon leváltsák eszközeiket. Ezen kellemetlenség kiváltására kerül bevezetésre a swap funkció, mely segítségével egy pillanat alatt lehet átváltani a platformon tárolt kripto eszközöket stablecoinba, vagy éppen fordítva, a stablecoinból átrohanni Bitcoin, Etheruem vagy egyéb pozícióba. Mindezeket prompt piaci árfolyamon, aminek az elfogadása után azonnal hajtódik végre a művelet. A konkrét trade ügyleteket a világ egyik legnagyobb OTC deskje fogja biztosítani, akikkel már közel egy éve vagyunk üzleti kapcsolatban. De folyamatosan fogunk dolgozni azon, hogy a lehető legkedvezőbb váltási árfolyamokat és költségeket tudjuk biztosítani az INLOCK ügyfeleinek.

Alszámlák!

A 2020-as év során felénk prezentált ügyféligények között az egyik legdominánsabb az alszámlák implementálása iránti kérelmek voltak. A Kamatozó Tárcán belüli elkülönített alszámlák kezelése a jelek szerint igencsak keresett funkció, így megfelelő prioritást is kap ez a fejlesztés! Az alszámlák segítségével könnyedén tudsz létrehozni elkülönített kategóriákat, melyekben kezelt vagyonod teljesen elszeparálódik, így nem fordulhat elő, hogy pl. a nyaralásra, vagy gyermeked oktatására félrerakott megtakarításodat egy óvatlan pillanatban kisöpröd megfeledkezve azok céljáról. De nem állunk meg ezen a szinten, olyan funkciókat fogunk implementálni, mint például:

 • időzár: megadhatod, hogy milyen időközönként tudsz kivonni pénzt az adott alszámláról, illetve az egyes esetekben maximum mennyi százalékkal csökkentheted az ott tárolt vagyon mennyiségét.
 • időkapszula:a kapszula funkcióval megadhatod, hogy az adott alszámla mely adott dátumig van zárolva. Abból vagyont kivonni nem lehetséges, de bármikor beutalhatsz. Sőt létrehozhatsz egy un. igénylési kódot is, ami gyakorlatilag az alszámla privát kulcsaként funkcionál. Akié a kulcs, azé az alszámla tartalma. Mindezzel biztosítva, hogy szeretteid, családtagjaid akkor is hozzáférhessenek az általad elhelyezett vagyonhoz és annak minden kamatához, ha neked bármilyen okból is, de nem állna módodban rendelkezni afelett.

És, hogy miért lesz még érdemes használni az időzárat és az időkapszulát? Azért, mert az INLOCK platform akár extrém magas kamatokkal honorálja a hosszútávú elköteleződést!

A fentebbi funkciókon túl számos további fejlesztést tervezünk az Alszámlák kapcsán. Csak néhány példa: közösségi és csoportos alszámlák egyedileg állítható költési limitekkel. Egy másik példa: a hetente jóváírt kamatok egy (akár csoportos) alszámlára kerüljenek, illetve ehhez olyan szűkítések, hogy a heti kamatoknak csak bizonyos százaléka vagy mennyisége kerüljön besöprése adott alszámlára.

ILK ökoszisztéma

A 2020-as évben sikerült megtalálnunk az ILK token végső identitását. Itt az ideje, hogy ezen az úton tovább haladjunk. A Kamatozó Tárca termék extra kamatai csak az első lépések voltak. Számos egyéb módon tudjuk honorálni az ügyfelek lojalitását. Csak, hogy néhány példát bemutassak: jelentősen kedvezményes, vagy akár ingyenes kiutalási díjak. Sávos kölcsön kamat kedvezmény. Bizony! Akár 20%-kal is a piaci kamatszint alatt vehetsz fel kölcsönt! Sőt akár még ennél is több kedvezmény szerezhető, ha ILK tokenben törleszted a kamatot, nem is beszélve arról az opcióról, hogy ILK tokenre is fel fogsz tudni venni kölcsönt!

A lista még koránt sem ért véget. Az ILK token teljes egészében át fogja szőni a teljes INLOCK szolgáltatási palettát. A megközelítésünk persze továbbra sem változik: A platform teljesen szabadon, korlátozások nélkül használható ILK token nélkül is… ám ha valaki mégis elköteleződik a token iránt, akkor bizony lényeges kedvezményekben és bónuszokban részesül!

White label és Retail API támogatás

A meglévő webes és mobil app elérés mellett megnyitásra kerül az INLOCK API szolgáltatása is, melyen keresztül meglévő ügyfeleink akár egyedi integrációkat és saját fejlesztéseket is tudnak eszközölni. Emellett fontos újdonság lesz a White label program, amin keresztül partnerek tudnak integrálódni az INLOCKhoz és azon saját ügyfeleik vagyonát kezelni és kamatoztatni, ezáltal elérhetővé téve számukra az olyan komplex szolgáltatásokat, mint a kamatozó tárca.

--

--

Csaba Csabai

A blogger mindenhol blogger. Gyakran előfordul, hogy telegramon olyan kis esszéket írok, amiket érdemes lenne publikálni, de nincs időm kifejtőst írni…