INLOCK — Pioneer Program — #upgraded!

Csaba Csabai
7 min readApr 18, 2021

A “Pioneer Program” az INLOCK ügyfélbázisának egyik legfontosabb építőköve, ezen keresztül van lehetősége arra meglévő ügyfeleinknek, hogy meghívott ismerőseik után bizonyos jutalmakat kapjanak, ezáltal életre keltve az INLOCK hálózati hatását.

Az INLOCK “Prioneer Programja” nemrégiben töltötte be 2. születésnapját, így elmondható, hogy a platform egyik legöregebb szolgáltatása felett alaposan eljárt az idő. A Pioneer Program eredeti modellje egyértelműen az INLOCK peer-to-peer működésére épült, amit 2020 nyarán kivezettük a platformról és helyét átvette a Kamatozó Tárca szolgáltatás… melyhez többé kevésbé megpróbáltuk hozzáigazítani a meghívói programunkat is.

Maga a Pioneer Program azonban mára eléggé idejétmúlt lett, kizárólag a meghívót jutalmazza és azt is komplex és sok esetben talán nehezen követhető módszertan alapján. Ennek kiváltására hoztuk létre a frissített Pioneer Programot, mely meghaladja a korábbi rendszer minden következetlenségét, illetve elavultságát és egy olyan jutalmazási rendszert valósít meg, ahol a meghívó mellett a meghívott is komoly anyagi jellegű előnyökben részesül.

Mennyire bonyolult az új rendszer? Annyira, hogy lényegében minden részlete belefér két mondatban:

Ha az újonnan regisztráló meghívottad használja a pioneer kódodat és a regisztrációja utáni egy hónapon belül beutal legalább 50 dollárnyi kriptót, majd azt bent is tartja legalább három hónapig, akkor mind a meghívott, mint a meghívó egyarán kaphat akár 300 dollár értékű jutalmat bitcoinban jóváírva. A programban kizárólag az alábbi coinokban történő beutalások számítanak: Bitcoin, Ethereum, Litecoin és a stablecoinok közül: USDC, USDT és PAXG!

Ez a jutalom az egyébként kifizetett kamatokon felül értendő!

Az új jutalmazási rendszer 2021. április 20-án kerül bevezetésre, ezt követően az újonnan regisztráló ügyfelekre az új Pioneer Program lesz érvényes.

Nézzük ezt egy kicsit bővebben

Az új Pioneer Programban a következőknek kell teljesülnie, hogy mind a meghívott, mind a meghívó megkapja a jutalmát:

  • A meghívott a regisztráció során használja a meghívó pioneer kódját. Erre egyébként hamarosan már a mobilappban is lesz lehetőség!
  • A meghívott a regisztrációt követően beutal legalább 50 dollár értékben kriptopénzt. A kriptopénz az alábbiak bármelyike lehet: Bitcoin, Ethereum, Litecoin és a stablecoinok közül: USDC, USDT és PAXG. A program később további coinokkal bővül!
  • A promóciós időszak lezárulttával (ami a regisztrációt követő 30. nap) kerül megállapításra a jutalom, melyhez az aznapi záró számlaegyenleg dollár értéke kerül alkalmazásra. Az egyenlegbe csak az előző pontokban felsorolt coinok és tokenek egyenlegei számítanak bele.
  • A meghívott a 30 napos promóciós időszakot követően 3 hónapig (de minimum 90 napig) kell, hogy tartsa a beutalt összegeket a számláját. Amennyiben a 90 napos időszakban a meghívott nem kezdeményez kiutalást, swap vagy tokenmarket műveletet a fentebb felsorolt coinokat vagy tokéneket érintően, mely hatására a promócióban érintett coinok (BTC, ETH, LTC, USDC, USDT és PAXG) összesített egyenlegének dollár értéke a 30. napi záró egyenleg alá csökkenne, akkor azok árfolyamváltozásától függetlenül jogosult a 30. napon megállapított jutalomra.
  • A megállapított jutalom minden folyó hónap 28. napján kerülnek kifizetésre.
  • Amennyiben az ügyfél a 90 napos időszakban kiutalást kezdeményez, swapel, tokenmarket művelet folytat és ennek hatására a számlaegyenlegének dollár értéke a korábban megállapított bónusz szinthez tartozó sáv alá csökken, akkor ennek megfelelően csökkentésre kerül a kifizetésre váró bónusza is.
  • A jutalmat, mind a meghívó, mind a meghívott bitcoinban elszámolva kapja meg.

Az új rendszerben tényleg csak egyszer kapok jutalmat egy meghívottam után?

Nem! Az elmúlt hónapokban már többször is kipróbáltunk rövidebb promóciós időszakokat, ahol extra jutalmat adtunk az új beutalások után.

Hasonló akciókkal fogunk a jövőben rendszeresen is jelentkezni, ahol a meghívott által realizált jutalmat ugyanúgy meg fogja kapni a meghívó is, amennyiben a meghívó már az új Pioneer Programot használja. Tehát az új ügyfelek toborzása mellett bizony érdemes lesz a meglévő meghívottakkal is foglalkoznia, hiszen rendszeresen fogsz tudni azok később beutalásai után is jutalmat szerezni!

Mi lesz a régi jutalomrendszerrel???

Azok akik 2021. április 20 előtt regisztráltak, automatikusan a régi jutalmazási rendszerben maradnak, azonban bármikor átválthatnak a frissített Pioneer Programra. (Az ehhez szükséges felületi kapcsolók várhatóan a hónap végétől lesznek elérhetők a mobil és webes felületeken, de az igényt 2021. április 20-tól lehet jelezni a supportnál email és chat formájában is)

Amennyiben úgy döntenek a jelenleg aktív Pioneerjeink, hogy a meglévő rendszernél maradnának (ez az alapértelmezett állapot, tehát ehhez nem szükséges külön semmit sem tenniük), akkor az alábbi két változással kell számolniuk:

  • Természeresen a régi rendszerben maradók jövőbeli meghívottjai sem kerülhetnek hátrányba. A fentebb bemutatott jutalmazási rendszer rájuk ugyanúgy érvényes lesz. Tehát ha valaki április 20. után meghívja egy újabb ismerősét, aki beutal 2500 dollár összegben például Ethert, amit bent is tart az akciós időszak alatt, akkor a meghívott meg fogja kapni a neki járó 80 dolláros jutalmat bitcoinban, azonban a meghívója ezt a jutalmat nem kapja meg, viszont a megtermelt kamatok után a bónusz szintjének megfelelő jutalmat meg fogja kapni.
  • Igazodva a hazai és EU-s jogszabályokhoz, 2021. április 30-tól kizárólag azok jogosultak a Pioneer jutalmakra, akiknél mind a meghívott, mind a meghívó rendelkezik teljes ügyfélazonosítással.

Mi a gond a régi jutalomrendszerrel?

Ahogy már a bevezetőben is utaltam rá, a régi pioneer rendszer felett alaposan eljárt az idő. A régi rendszer kapcsán a legnagyobb probléma a szabályok komplexitása. Jelenleg a support csapathoz érkező kérések közel 10%-a ahhoz kapcsolódik, hogy adott esemény után miért kapott a meghívott annyit amennyit. Ez a terhelés az új rendszerben közel nullára írható, így a terméktámogatásai csapatunk is hatékonyabban fogja tudni támogatni az ügyfelek egyéb igényeit.

Néhány példa arra, hogy mi is okoz fejtörőt:

— a Kamatozó Tárca után a meghívó ILK-ban kapja a jutalmat, míg például a tokenmarket és a kölcsön funkció után a fizetett/használt fedezet pénznemében.

— a Kamatozó Tárca utána a jutalom jóváírása hetente (szerdán) esedékes, míg a többi szolgáltatásnál ez prompt és hétközben is megtörténhet. Viszont mivel hetente csak egyszer küldünk összefoglalót a Pioneer jutalomról, így időnként a ciklus elcsúszott nehány ügyfélnél, ami miatt hiába várta szerdán az értesítő levelet.

— külön fejtörtést tud okozni a bónusz szint is. Minden meghívó rendelkezik egy saját bónusz szinttel (25% és 50% között), függően attól, hogy mennyire régen regisztrált. Ez a bónusz szint határozza meg, hogy az adott jutalomnak mekkora részét fogja megkapni. Vannak olyan tételek azonban, ahol a pénzügyi művelet két végén lévő ügyfél meghívói osztoznak arányosan a jutalmon. Ez az oka annak, hogy pl a Kamatozó Tárcában realizált jutal lényegében a fele annak amennyit a bónusz szint sugallna. Tehát a meghívó valójában nem a meghívott által szerzett kamat 25–50%-át szerzi meg, hanem 12,5–25%-át.

— az ILK tokenben elszámolt bónusz esetén ráadásul gondot jelenthez az ILK árfolyama is. Bármennyire is hatékony az INLOCK Base Index (IBI), azonban annak volatilitása erősen befolyásolhatják a tényleges jutalmat.

Ráadásul ezek az okok még csak a jéghegy “technikai” csúcsai. Valójában a rendszer sok esetben egyszerűen nem szolgálja a célját: nevezetesen, hogy hatékonyan segítse az INLOCK ügyfélbázisának folyamatos növekedését. Nézzük ennek is az okait:

— Mivel a meghívó folyamatosan kap “csöpögtetve” jutalmakat hétről hétre a meghívottjai után, így kialakulhat egy olyan szint, ahol már nem érdekelt újabb meghívottakat toborozni. Ez pedig ellentétes a Pioneer Program céljával és filozófiájával.

— Másik fontos probléma, hogy a jelenlegi rendszer egyszerűen lehetőséget és okot ad arra, hogy a felhasználók ezt a platform kárára használják.

Tervezzük-e kivezetni a régi jutalomrendszert?

Bár szoftver architekturálisan és üzletileg is felesleges terhet jelent számunkra a régi Pioneer rendszer megtartása, ráadásul annak megtartásával várhatóan a terméktámogatás terhelése is fenn fog maradni, mindettől függetlenül nem tervezzük kivezetni a régi rendszert sem.

Ennek legfontosabb oka, hogy az INLOCK egy nagyon korai érettségi fázisban lévő termék és szolgáltatás, ami esetén elmondható, hogy nagyon sokat köszönhetünk a jelenlegi ügyfélbázisnak és szeretnénk elkerülni, hogy bárkit is negatívan érintsen ez a változás.

2021. április 20-án egy új időszámítás veszi kezdetét. Az azt követő ügyfelek már eleve az új és frissített Pioneer Program keretei között fognak csatlakozni a platformhoz, így mind meghívottként, mind meghívóként azt fogják használni.

Reményeink szerint a régi rendszert használó felhasználók is meg fogják látni a lehetőséget az új Pioneer Programban és váltanak arra.

Az INLOCK természetesen továbbra is fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa, átalakítsa, vagy akár egészében kivezesse a Pioneer Programot.

Meglévő INLOCK felhasználó vagyok, hogyan tudok az új Pioneer Programhoz csatlakozni és bezsebelni a 300 dollárt a meghívottjaim után?

2021. április végétől közvetlenül a webes felületről igényelheted, ám ha már az előtt szeretnéd ezt meglépni, akkor nincs más dolgod, mint írni egy levelet a support@inlock.io email címre és jelezni kollégáinknak ebbéli igényed.

Fontos viszont látni, hogy az upgrade csak egyirányú. Tehát nincs arra lehetőség, hogy valaki átkapcsol az új Pioneer Programra, majd később visszakapcsol a régire!

Az lehetséges, hogy maradok a régi rendszerben, de megkapom a jutalmat az új meghívottjaim után is, ha azok sok pénzt utalnak be?

Erre sem technikailag, sem folyamatilag nincs lehetőség. Kérjük, hogy ilyen típusú kérésekkel ne keressétek meg a szupportot, mert nem áll módunkban ilyen beállítást eszközölni.

--

--

Csaba Csabai

A blogger mindenhol blogger. Gyakran előfordul, hogy telegramon olyan kis esszéket írok, amiket érdemes lenne publikálni, de nincs időm kifejtőst írni…